måndag 16 november 2009

Guldgrävarspökenas badkar (sid 1, rutor 1-5)

Guldgrävarspökenas badkar är en av fyra postledes cirkulerande stafettserier som konstellationen 4x arbetar med just nu. Tillvägagångssättet är enkelt, åtminstone i teorin: Utan gemensamma idéer om vad serien ska handla om ritas en ruta som skickas vidare till nästa person enligt en förutbestämd ordning. Mottagaren får läsa hela sekvensen, ritar en ny ruta och skickar sekvensen vidare. Ordningen för sekvensen ovan är: Niklas Nenzén, John Andersson, Peter Bigestans, Joakim Hansén, Niklas Nenzén.

Klicka på etiketten nedan för att läsa den kommande fortsättningen.

3 kommentarer:

 1. Vad gäller länkarna så var jag redan ovän med Golden Age Comics - ovän för att det visat sig vara en återvändsgränd för mig - och kompis med Pappy's Golden Age Comics. Jag passar härmed på att hänvisa till en annan guldhög som liksom Pappys fylls på allteftersom (och som jag besöker nästan dagligen): Free Speculative Fiction Online: http://freesfonline.de/.

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Tänkte lägga ut min analys av John Anderssons Megasen Forsyte.
  Håll till godo:


  Megasen Forsyte


  Namnet: Forsyte: Foresight. Förmågan att se in i framtiden. forsytia, gul blomma, växer på buske.
  23 ärr: När ett ägg befruktas, sammansätts 23 kromosomer från mannen och 23 från kvinnan. XY och XX, manliga och kvinnliga kromosomer. I ruta 4 står fadern med armarna uppåt och bildar ett Y och i ruta 6 får man se Megasen sitta med armarna i kors, som ett X. X och Y. 4 och 6 bildar ju 46, antalet kromosomer hos en människa.
  Den första romerska kejsaren Julius Caesar mördades med 23 knivhugg. 23 är ett heligt nummer inom Cthulu-kulten. Dividerar man 2 med 3 får man 0,666 som sägs vara djävulens tal. 666 har också att göra med namnet Nero. Kejsare nero brände ner Rom, Nero betyder svart. I drömmen befinner sig megasen i ett mörkt rum, väggen ser ut som omslaget till Pink Floyds The Wall.. Skivan, och filmen, handlar ju som bekant om den mytomspunne sångaren Syd Barrett som bara medverkade på första och andra skivan, The Piper at The Gates of dawn och A Saucerful of Secrets. Han namngav den första skivan efter ett kapitel ur det susar i säven. The Wind In The Willows. The piper är guden Pan med bockhornen och bockben som kan kopplas till Djävulen. Skivan innehåller även låten Lucifer Sam. Lucifer betyder ljusbringaren. Drömmen igen: På Djävulens fingrar har han 2 ringar på 3 slutna fingrar. På pekfingret har han en lång nagel= Nail= Spik som pekar mot en vägg (The Wall) Som i serien om Fred Sevén där "min far såg på mig som en spik i ett hål i en Wall "och låten "in the flesh?" "I köttet?" "Get him up against the wall". Fred Sevén har bara ett öga med en droppe i ansiktet. i sista rutan ser man bara ena ögat och en tår. Oden förlorade ena ögat för visdom och förmågan att se in i framtiden (Foresight) I första Moseboken tar Djävulen form av en orm i edens lustgård och trugar Eva med en frukt från kunskapens träd. När de äter av frukten får de kunskap om världen och kastas ut i den likt ett barn som lämnar barndomen Tecknet för läkarvetenskapen är en orm slingrad runt en stav Gud skapar Eva ur Revben på Adams vänstra sida. "Jennifer Gentle, you´re a witch, you´re the left side, he´s the right side" "Lucifer Sam, Siam Cat be a hip cat be a ship cat." Skuggan på dårhusets vägg är på höger sida.Katter brändes på bål under häxprocesserna. Ansågs vara djävulens utsända. Armar: På första raden, i barndomen, har gossen inga armar men redskap för att söka lärdomen. Andra raden fria händer och skadar sig själv då. Sista raden har han korslagda låsta armar. Som ett tecken på vårt förbund. Drömmen tyder på klarhet: Säkerhetsnål och Hö. Nålen ur höstacken. Allt kött är hö och revben påminner om nålar "Som ett tecken på vårt förbund".säger Gud till Noa när han skickar regnbågen efter syndafallet. Ark, betyder för övrigt låda .I andra rutan sitter megasen bredvid en låda. I förbundsarken förvarades stentavlorna med de tio budorden. Fåglarna lyste: Den helige anden porträtteras ofta som en duva i starkt ljus. 4e rutan: Herregud högst upp och Fan längst nere.

  SvaraRadera
 3. Man Ray Trust var mig också välbekant, märkte jag den natt som i natt är. Man Ray hann aldrig se "Blecktrumman". Jag undrar om han hade känt igen sig i den lille trumslagaren?

  SvaraRadera