onsdag 3 februari 2010

Ännu några ledtrådar
Ytterligare några bildsmakprov på innehållet i Diabolick nr 3 presenteras här.


Som den uppmärksamme betraktaren lätt inser präglas detta nummer av en stilistisk förankring i svunna sekler, när serier såg ut och doftade på ett visst sätt. Men vad handlar Diabolick om?


Tja, på flera håll i tidningen skildras den underbara vådan av att improvisera fram magiska metoder i en verklighet som ständigt hotar att upplösas i ren atmosfär. Ungefär som med medvetandedrömmande, eller som en romantisk undersökning av de bilder som överlever vetandets upphörande. Vi har tidigare associerat vår seriekonst med metafysik, surrealism och idén om en själens plats. Det duger fortfarande som ledtrådar.

.


Beställning av Diabolick nr 2 (64 sidor 80 kr) och nr 3 (72 sidor, 90 kr) kan emottas på ovanstående mailaddress. För utförligare innehållsredovisning av nr 3 och beställningsinformation se här.Clark Kent omvänds på hal isfläck. Ur En reserverad plats av Niklas NenzénInkubatoriskt möte med ängel i industriområde. Ur Ruckzack av John Andersson
En helsida ur Den skridskoåkande falkeneraren 2 av John Andersson


En helsida ur En reserverad plats av Niklas Nenzén


1 kommentar:

  1. Hur får man tag på dessa tidningar? Berätta så beställer jag direkt!

    Jag älskar det du gör John och skulle vilja ev fråga om du vill vara med i ett projekt senare. En serieantologi, med svenska tecknare med temat arbetsplats, jag tänker att detta ska bli en fin utgåva och reprensentera ett nytt perspektiv av den svenska serievärlden utanför den socialsatir som regerar för det mesta. Så om det verkar intressant så kan du skicka ett mail till mig med din mail eller annan kontaktuppgift?

    www.emelieostergren.se

    SvaraRadera